BAHARATLARIN KULLANILDIĞI
YİYECEKLER İÇECEKLER
BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YİYECEKLER İÇECEKLER
------
Adaçayı
Çay gibi haşlanarak içildiği gibi, et yemeklerine koku ve lezzet vermek için de kullanılır. Karaciğer, ördek, kaz, tavuk ve av hayvanların kızartmalarında, kızarmış patateslerin, hamurlara koyulan yağların kokulandırılmasın da, salamuralar da, etlerin dinlendirilmesin de çok kullanılır.
Çay gibi haşlanarak içildiği gibi, et yemeklerine koku ve lezzet vermek için de kullanılır. Karaciğer, ördek, kaz, tavuk ve av hayvanların kızartmalarında, kızarmış patateslerin, hamurlara koyulan yağların kokulandırılmasın da, salamuralar da, etlerin dinlendirilmesin de çok kullanılır.
Bütün veya hafif dövülmüş olarak kurabiyeler de, hamur islerinde, gevrekler de, çöreklerde kraker ve ekmeklerde kullanılmaktadır.
--- ---
BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YİYECEKLER İÇECEKLER
Ardıç
av ve kümes hayvanlarının etlerinin pişirilmesinde, dinlendirilen etlerde kullanılmaktadır.
av ve kümes hayvanlarının etlerinin pişirilmesinde, dinlendirilen etlerde kullanılmaktadır.
Biberiye
Balık buğulama da, et ve soslu tavuk yemeklerinde, pizzaların sosunda, av ve kümes hayvanlarının etlerinden yapılan yemeklerde diğer et yemeklerinde ve soslarda kullanılır.
Balık buğulama da, et ve soslu tavuk yemeklerinde, pizzaların sosunda, av ve kümes hayvanlarının etlerinden yapılan yemeklerde diğer et yemeklerinde ve soslarda kullanılır.
Dereotu
Cacık, çiroz salatası gibi bazı salatalarda ve zeytinyağlı birçok yemekte, böreklerde çiğ ve pişmiş olarak kullanılır.
Cacık, çiroz salatası gibi bazı salatalarda ve zeytinyağlı birçok yemekte, böreklerde çiğ ve pişmiş olarak kullanılır.
Fesleğen
Soslu sebze ve et yemeklerinde, domates salçasında, çorba ve salatalarda, soslarda kullanılmaktadır.
Soslu sebze ve et yemeklerinde, domates salçasında, çorba ve salatalarda, soslarda kullanılmaktadır.
Hardal
Izgara etlerin yanında ve bazı soslarda kullanılır. Hardal toz halinde bazı yemeklerde de kullanılır.
Izgara etlerin yanında ve bazı soslarda kullanılır. Hardal toz halinde bazı yemeklerde de kullanılır.
Haşhaş
Hamur islerinde, ayrıca çöreklerin üstlerine serpiştirmek için kullanılır.
Hamur islerinde, ayrıca çöreklerin üstlerine serpiştirmek için kullanılır.
Tatlılarda, keklerde ve
diğer her turlu tuzlu yemeklerde aromayı arttırıcı olarak kullanılır.
Kakule
Ekmek, unlu mamullerde, yeşil tanelerin içinden çıkan tohumlarla cay ve kahve yapımında birlikte kaynatılarak kakuleli kahve, cay yapımında kullanılmaktadır.
Ekmek, unlu mamullerde, yeşil tanelerin içinden çıkan tohumlarla cay ve kahve yapımında birlikte kaynatılarak kakuleli kahve, cay yapımında kullanılmaktadır.
Karabiber
Bütün yemeklerde kullanılır.
Bütün yemeklerde kullanılır.
Karanfil
Et, tavuk kızartmalarında, kompostolarda, bazı tatlılarda, şerbetlerde, keklerde, dondurmalarda, bazı sos ve yemeklerde kurabiye, kek ve tatlılarda, çayı kokulandırmak için karanfil kullanılır.
Et, tavuk kızartmalarında, kompostolarda, bazı tatlılarda, şerbetlerde, keklerde, dondurmalarda, bazı sos ve yemeklerde kurabiye, kek ve tatlılarda, çayı kokulandırmak için karanfil kullanılır.
Kekik
Bütün et kızartmalarında, domates kaynaklı soslarda, pizzalarda, hamur islerinde, yumurta ve mantarlı yemeklerde Etlerin, ızgaralarında, sebzelerin, haşlanmış balıkların ve salçaların kokulandırılmasında kullanılır
Bütün et kızartmalarında, domates kaynaklı soslarda, pizzalarda, hamur islerinde, yumurta ve mantarlı yemeklerde Etlerin, ızgaralarında, sebzelerin, haşlanmış balıkların ve salçaların kokulandırılmasında kullanılır
Kereviz Tohumu
Turşu tatlandırmada, salata soslarında, çorbalarda, kızartma etlerin soslarında kullanılır.
Turşu tatlandırmada, salata soslarında, çorbalarda, kızartma etlerin soslarında kullanılır.
Kişniş
Köfteler de, kereviz, patlıcanlı, soğanlı, sosisli yemeklerde, mercimek, patates, baklagillerle yapılan yemeklerde, bisküvi ve hamur islerinde kullanılabilir.
Köfteler de, kereviz, patlıcanlı, soğanlı, sosisli yemeklerde, mercimek, patates, baklagillerle yapılan yemeklerde, bisküvi ve hamur islerinde kullanılabilir.
Kimyon
Köfte, Sucuk, ızgara, etli dolmalarda, çorbalarda kullanılır. Peynir, tuzlu bisküvilerin ve ekmek hamurunda, havuç, domates, biber salatalarının soslarında, balıkta, lahana, patlıcan mercimek gibi sebzelerde,patatesli yemeklerde kullanılır.
Köfte, Sucuk, ızgara, etli dolmalarda, çorbalarda kullanılır. Peynir, tuzlu bisküvilerin ve ekmek hamurunda, havuç, domates, biber salatalarının soslarında, balıkta, lahana, patlıcan mercimek gibi sebzelerde,patatesli yemeklerde kullanılır.
Mercanköşk
Balık ve et yemeklerinde, kuzu ve dana eti ile yapılan ızgara ve soslu yemeklerde, domatesli yemek ve salatalarda, haşlanmış sebzelerde kullanılır. Tavuk kızartmalarında, Kuru sebzeli yemeklere çorbalara, soğanlı patates, sosisli yemeklere, pizza sosuna kullanılır.
Balık ve et yemeklerinde, kuzu ve dana eti ile yapılan ızgara ve soslu yemeklerde, domatesli yemek ve salatalarda, haşlanmış sebzelerde kullanılır. Tavuk kızartmalarında, Kuru sebzeli yemeklere çorbalara, soğanlı patates, sosisli yemeklere, pizza sosuna kullanılır.
Nane
Ezogelin, mercimek gibi çorbalarda, kuzu etinde, soslarda, çay ve diğer içeceklerde. tatlı ve dondurmalarda , salata ve dolmalarda kullanılır.
Ezogelin, mercimek gibi çorbalarda, kuzu etinde, soslarda, çay ve diğer içeceklerde. tatlı ve dondurmalarda , salata ve dolmalarda kullanılır.
Rezene
Spagetti soslarında, salata soslarında, patates salatalarında, somon, uskumru, levrek gibi balıkların buğulamalarında, mantar soslarında kullanılır. Çerkez tavuğu, kuzu eti ızgara balık, kabak, bazı tür keklere ve konservelerde kullanılır.
Spagetti soslarında, salata soslarında, patates salatalarında, somon, uskumru, levrek gibi balıkların buğulamalarında, mantar soslarında kullanılır. Çerkez tavuğu, kuzu eti ızgara balık, kabak, bazı tür keklere ve konservelerde kullanılır.
Safran
Pilav, zerde, gibi yemeklerde,ekmek yapımı hamur islerinde, balık yemeklerinde kullanılır.
Pilav, zerde, gibi yemeklerde,ekmek yapımı hamur islerinde, balık yemeklerinde kullanılır.
Sumak
Salatalarda, yoğurtlu kebaplarda kullanılır.
Salatalarda, yoğurtlu kebaplarda kullanılır.
Susam
Ekmek, hamur isi, bazı keklerde ve salata soslarında kullanılır.
Ekmek, hamur isi, bazı keklerde ve salata soslarında kullanılır.
Sütlü tatlılarda, salep,
boza, pastalarda, meyve kompostosunda, keklerde, elma turtasın da ve
dondurmalarda kullanılır. Çubuk halindeki tarçın ıhlamur ve karanfille
kaynatılmak sureti ile sıcak bir kış içeceği olarak içilir.
Tarhun
Sebze çorbalarında her türlü salata ve soslarında, söğüş, omlet, ızgara somon balığı, haşlanmış veya pişirilmiş tavuk, dana ve av etlerinin soslarında, salçalı et yemeklerinde, soslarda, yumurtalarda ve salatalarda, mayonezler de kullanılır.
Sebze çorbalarında her türlü salata ve soslarında, söğüş, omlet, ızgara somon balığı, haşlanmış veya pişirilmiş tavuk, dana ve av etlerinin soslarında, salçalı et yemeklerinde, soslarda, yumurtalarda ve salatalarda, mayonezler de kullanılır.
Vanilya
Sütlü tatlılarda, dondurmalarda, pasta ve şekerlemelerde kullanılır.
Sütlü tatlılarda, dondurmalarda, pasta ve şekerlemelerde kullanılır.
Yenibahar
Etli ve zeytinyağlı dolmalarda, genel olarak soslarda, et yemeklerinde. Köfteler de kullanılır.
Etli ve zeytinyağlı dolmalarda, genel olarak soslarda, et yemeklerinde. Köfteler de kullanılır.
Zencefil
Unlu, yumurtalı beyaz soslarda. Bazı etli dolmalara konulur, ızgara etlere, Tatlılara ve bazı kuru pastalara, kurabiyelere konulur. Şerbet, meşrubat yapımında. Salep Ihlamurla karıştırılır.
Unlu, yumurtalı beyaz soslarda. Bazı etli dolmalara konulur, ızgara etlere, Tatlılara ve bazı kuru pastalara, kurabiyelere konulur. Şerbet, meşrubat yapımında. Salep Ihlamurla karıştırılır.
Zerdeçal
Et, balık ve yumurtalı yemeklerinde, pirinç pilavı, her türlü makarna ve hamur işlerinde, balık çorbalarında, mayonezler de kullanılır. Salatalarının içine ilave edilebilir. Pilavlarda, hamur islerinde, hardal sosu yapımında, tereyağı ve peynirlerde kullanılmaktadır.
--- Et, balık ve yumurtalı yemeklerinde, pirinç pilavı, her türlü makarna ve hamur işlerinde, balık çorbalarında, mayonezler de kullanılır. Salatalarının içine ilave edilebilir. Pilavlarda, hamur islerinde, hardal sosu yapımında, tereyağı ve peynirlerde kullanılmaktadır.
---
BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YİYECEKLER İÇECEKLER
Sayfacuk
Ana Sayfa
Alfabetik Sayfa Listesi
BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YİYECEKLER İÇECEKLER
Sayfa ListesiAkrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi Alfabetik Sayfa Listesi Ana Sayfa Bayan İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi Belirli Gün ve Haftalar Sayfa Listesi Bitkiler Sayfa Listesi Çeşitli Akrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi Din Sayfa Listesi Edebiyat Sayfa Listesi Eğitim Sayfa Listesi Ekonomi Sayfa Listesi Elektrik Sayfa Listesi Erkekler İçin Sayfa Listesi Erkek İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi Gelecek İçin Sayfa Listesi Güncel Sayfa Listesi Hayvanlar Sayfa Listesi İçecekler Sayfa Listesi Kadınlar İçin Sayfa Listesi Konular Sağlık Sayfa Listesi Sayfacuk Siyaset Sayfa Listesi Spor Sayfa Listesi Şiir Şiirler Sayfa Listesi Teori Teoriler Sayfa Listesi Üretim Sayfa Listesi Yenilenebilir Enerji Sayfa Listesi Yerleşim Yerleri Sayfa Listesi Yiyecekler Sayfa Listesi Yönetim Sayfa Listesi
BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YİYECEKLER İÇECEKLER
SayfacukAna Sayfa
Alfabetik Sayfa Listesi
BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YİYECEKLER İÇECEKLER
KonularA Akrostiş Şiir Şiirler Bayan İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler Belirli Gün ve Haftalar Bitkiler Çeşitli Akrostiş Şiir Şiirler Din Edebiyat Eğitim Ekonomi Elektrik Erkekler İçin Erkek İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler Gelecek İçin Güncel Hayvanlar İçecekler Kadınlar İçin Listeler Sağlık Sayfacuk Siyaset Spor Şiir Şiirler Teori Teoriler Üretim Yenilebilir Enerji Yerleşim Yerleri Yiyecekler Yönetim
BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YİYECEKLER İÇECEKLER
Sayfacuk
Ana Sayfa
Alfabetik Sayfa Listesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder